15 Temmuz 2014 Salı

Olympos haftasonu keyfi

  Olympos Kemere bağlı Beydağları milli parkı içinde yer alıyor. Adrasan ve Çıralının tam ortasında bir cennet. Antalya Olympos arası araba ile 1 buçuk saat civarında yaklaşık 80 km Antalya'dan sık aralıklarla otobüste bulunuyor. Hafta sonunu keyifli, tarihle ve doğa ile içi içe geçirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat.
  Cumartesi sabahı erkenden yola çıktık. Konaklama yapacağımız yer turizmci bir arkadaşımızın. Bu sene iki arkadaş işletmek için 20 odalı 5 bloktan oluşan bu yeri kiralamışlar. Odalar gayet sade ihtiyacı karşılıyor klimalı olması tabi ki çok büyük bir avantaj. Yemekleri Dilek Hanım yapıyor ve hepsi çok lezzetli. Doğanın bu kadar içinde olunca hayvanlar olmasa olmaz tabi kuzu, koç, kedi , köpek hepsi o kadar tatlılar ki sevmeye doyamadık. Hamak keyfi yapmak isteyenler bahçede keyifli zaman geçirebilirler kitabınızı okumak için bulunmaz güzellikte köşeler mevcut .

    Rezervasyon için internet sitelerini kullanabilir, telefonla arayabilirsiniz  www.route66pansiyon com web sitesinden de  ziyaret edebilirsiniz.

Odaya yerleştikten sonra hemen sahilin yolunu tuttuk Olympusta  plaja giriş ücretli tek giriş 5 TL ancak kart alırsanız 10 giriş için 7,5 TL ödüyorsunuz. Her açıdan avantajlı kartın kullanım süresi 10 gün bilginize. Sahil o kadar sakin ve huzur vericiydi ki sabahın erken saatleri olduğu için kalabalık da  değildi. Olympos plajında dağdan gelen su denize karışıyor benim gibi soğuk suda denize girmekten hoşlananlar akıntının olduğu yerleri tercih ederken daha sıcak sevenler sol tarafa doğru akıntıdan uzaklaşabilir. Denizde mavinin tüm tonlarını görmek mümkün ayrıca sağ tarafta dağlar denizle birleşmiş mavi ve yeşilin kombinasyonu muhteşem . Öğlene doğru çıkan dalganın sesiyle 15 dakika uyumak sizi 8 saat uyumuş kadar dinlendiriyor. Sahilde su veya yiyecek alma şansınız yok bu sebeple gelirken mutlaka yanınızda almanızı tavsiye ediyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder