21 Temmuz 2014 Pazartesi

Saklıkent Kanyonu

   


  20 temmuz 11:00-13:00 arasında kanyonda keyifli anlar geçirdik , güzel fotoğraflar çektik, doğaya hayran kaldık . Bu sabah ilk işim sizlerle resimleri paylaşmak ve yazıyı geciktirmeden yazmaktı ama aynı gün akşam yaşanan sel felaketi bizi çok üzdü.




Muğla’nın Seydikemer ilçesi Saklıkent Kanyonu’nda 46 turist, dün saat 18.00 sıralarında yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı. Bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu ve 8 kişi de yaralandı. Dün akşamdan bu yana arama çalışmaları bu sabah sonuç verdi. Ozan Genç'in ardından, Ömer Özcan'ın da cesedine ulaşıldı. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26852257.asp


Konuyla ilgili Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'un yorumu ise beni daha da üzdü.

BELEDİYE BAŞKANI: ALLAH'IN YAZISI
Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ise "Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.
Hava durumu takibi yapılabilirdi.Suyun akışının hızlı olduğu noktalara halatla set çekilebilirdi. Ancak Türkiye de ne yazık ki yaşanan felaketlerden sonra Allah'ın yazısı demek sanırım en kolayı. Olaylardan kesinlikle ders çıkarmıyoruz ,yaşananları çok çabuk unutuyoruz. Günü kurtarmaya yönelik çözümlere asla ilerleyemeyiz.
Hayatını kaybeden Ozan Genç ve Ömer Özcan'ın ailelerine başsağlığı diliyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder